Bandshow
24 maart 2019
Amsterdam
Theater de Meervaart | Boekengala & Literatuurprijs Nieuw-West
Google Map
Meer info

Het Boekengala Amsterdam Nieuw-West is een feestelijke avond waarbij literatuur centraal staat. Er zijn meerdere optredens, de winnaar van de literatuurprijs Nieuw-West 2019 wordt bekend gemaakt en het Boekgeschenk Nieuw-West wordt officieel aangeboden aan Stadsdeelbestuurder Kunst en Cultuur, Ronald Mauer. Deze avond is voor iedereen die de literatuur en Nieuw-West een warm hart toedraagt. Voordrachtskunstenaar Simon Mulder treedt op en de band Tess et les Moutons maakt muziek vol passie en overgave, zoals eerder grootheden als Piaf, Brel en Stromae de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek.

De literatuurprijs van Nieuw-West

De literatuurprijs van Nieuw-West is ingesteld door Boekhandel Meck&Holt. Een onafhankelijke jury stelde uit 69 inzendingen een shortlist samen van 13 verhalen. Het centrale thema is Amsterdam Nieuw-West en/of de nabije omgeving (fictie, non-fictie, verleden, heden of toekomst).

De verhalen uit de shortlist zijn opgenomen in het Boekgeschenk Nieuw-West 2019, die gedurende de Boekenweek gratis wordt aangeboden bij aankoop van € 20,00. De jury kiest uit de shortlist de winnaar van de literatuurprijs Nieuw-West 2019.

De jury bestaat uit:

Ronald Mauer (voorzitter): lid Dagelijks Bestuur Stadsdeel Nieuw-West
Abelkader Benali: Schrijver en tv-presentator
Lilianne Ploumen: lid Tweede Kamer, oud-Partijvoorzitter PVDA, oud-Minister
Mathijs Deen: schrijver en radiomaker VPRO
Christiaan Mooij: Artistiek coördinator De Meervaart

Moderator:

Sebo Bakker